Jeg heter Anne Mortensen og bor i Oslo. Jeg er "barnefødt" i Trondheim, men kom til Oslo i 1978 for å utdanne meg som husøkonom, og har blitt her siden. Jeg har min egen enebolig på Bjørndal, sør i Oslo, med gode naboer og skogen 5 minutter unna. Jeg er kontorleder i Stiftelsen IMTEC, der jeg har jobbet siden 1991.

Ved siden av å ha 1-2 hunder til enhver tid, har etter hvert fotografering blitt en stor hobby. Det startet med en vennskapelig fotokonkurranse mellom venner, der målet var å fotografere blomster - det ene året hvite, deretter røde-blå, og siste året gule. Da var interessen grundig befestet og utstyret økt med atskillige kameraer og objektiver (og kroner!!).

Hvert år deltar jeg i Skautraver'n, turorienteringen som Kolbotn IL så generøst og iherdig arrangerer. Da er det om å gjøre å ta nok poster til å få gullmerket, noe jeg har klart hvert eneste år siden jeg flyttet til Bjørndal. Dette har gitt utallige fine turer og en hel del mil i skosålene!

Med hundene mine har jeg helt fra 1986 drevet med brukshundarbeid, lydighet og hva som ellers måtte ha interessert meg underveis. De to schäferhundene Tell og Jolin var brukshunder og lydighetshunder. Det var mens jeg hadde Jolin at jeg begynte å trene blodspor. Da jeg fikk den engelske springer spanielen Ellis viste det seg at hun var et supertalent i sporet; en hund som taklet alle utfordringer og som ærlig og rolig gikk til sporslutt hver eneste gang. Jolin ble etter hvert borte, og etter et års tid kom enda en spaniel i huset. Det var Taffie, en skikkelig kvikkas som også elsket å jobbe sammen med meg. Hennes jaktlyst gjorde riktignok at hun av og til valgte et ferskere spor enn det vi hadde fått tildelt på prøve, men det var lett å tilgi Taffie, - hun hadde så mange fine egenskaper. Blant annet ble hun verdens beste adoptivmor da Neala kom i huset. Det sier noe at Neala sultet seg i nesten tre uker etter at vår lille Taffie døde... Nå har jeg i tillegg til Neala papillonene Solan og Mattis.

Jeg får av og til spørsmål om hvorfor jeg har valgt to så forskjellige raser som springer spaniel og papillon. Svaret  er at jeg nå ønsket meg en mindre hund, men samtidig en hund som kan trenes og som tåler å delta i et aktivt liv. Papillonen er mye hund i et lite format, den er kjapp og intelligent, utholdende i skogen, samtidig som den har et svært hendig format. Solan er en mentalt sterk hund som takler alt som kommer i hans vei, enten det er brannbiler, store hunder, kasseroller som faller i gulvet eller dører som vinden smeller igjen rett bak ham.Det eneste han ikke takler, er tisper med løpetid. Da blir han gal av kjærlighet. Hver gang. Mattis er foreløpig en valp med helt ufattelig evne til å underholde seg selv og andre. Gi den gutten et vanlig papirark, og han er opptatt i en halvtime. Da er gulvet dekket av konfetti, men han er gld og fornøyd med egen innsats.