SILJANS SURPRISING CONNECTION - SOLAN (28.09.2012 -->) (SE UCH Silenzios Bruce Lee - Siljans Christa Connection)

Det nyeste skuddet på stammen er min lenge planlagte papillon "Solan", som kommer fra Kennel Siljans/Connection i Enköping. Han skulle egentlig være en svart/hvit tispe ved navn Svea, men da jeg møtte ham i begynnelsen av desember 2012, innså jeg at dette var en herre jeg kunne tenke meg å ha i huset. navnet hans ga seg nærmest av seg selv - han ble en overraskende forbindelse for meg, og siden kennel Siljans samarbeider med den finske kennel Connections, måtte navnet bli "Siljans Surprising Connection".

Solan ble hentet med fly den 4. januar, og har hittil vist seg å takle alle prøvelser med fatning og optimisme. Han er tillitsfull, åpen og tilgjengelig, og har allerede møtt mange store hunder som han hilser med entusiasme. Planen for Solan er at han skal bli en skogskar og fjellvandrer, samtidig som jeg håper på at hans utseende skal egne seg for utstillingsringen. Blir det slik, er jeg storfornøyd - blir det ikke slik, er jeg likevel storfornøyd.

Jeg har investert i denne flotte kurven som Solan kan sitte i når vi er på sykkeltur!

Solans første år er et faktum

Babyen har blitt ungdom! Og det til gagns,- det har vært et år med mange hevede øyenbryn for mitt vedkommende. Da han var 3 måneder løftet han bakfoten og sto som en påla ved tømming av tanken - en springer begynner vel å vurdere dette rundt 8 måneders alder eller deromkring. Han oppdaget damer da han var rundt 5 måneder, og har siden vært fullstendig overbevist om egen sjarm. Han har en fantastisk sterk mentalitet, og takler all påvirkning forbløffende bra. Høye lyder, mystiske gjenstander, nye mennesker, store hunder, små hunder - alt er OK for Solan. Denne fyren har jeg faktisk lyst til å karakterteste når han blir gammel nok!

Han gikk sine første blodspor da han var 4 måneder, og gjorde det bra. Men så kom en hormonfase som faktisk var ganske sterk, og der han mistet konsentrasjonen i litt for stor grad, dvs han lot seg veldig lett forstyrre av alt mulig annet. Så vi har lagt det fra oss foreløpig, og kommer til å ta det opp igjen etter hvert.

Dette er Solan i dag....

Kløven er foreløpig tom, men til neste år er han stor nok til å bære sin del av bagasjen.

Solan har en fantastisk pelskvalitet, der all skitt bare forsvinner av seg selv. Tatt i betraktning at han kaster seg ut i myrer og grøfter med dødsforakt er dette noe som gleder meg mer enn jeg kan si...

Mentalt sett er han meget sterk. Han har helt fra starten vært nødt til å forholde seg til at "livet utspiller seg på bakken, ikke på armen", og sammen med en medfødt sterk mentalitet har dette gjort ham til en hund som er helt uredd i møtet med nye situasjoner. Hans favorittur er til Hundehjørnet i Ski, der han definitivt er en av gutta, selv om han i de aller fleste tilfeller er den minste i flokken. Yndlingsjenta er en dansk svensk gårdshund, som bare får kjeft når hun innimellom bruker ham som trampoline.

Andre hunder utgjør bare en bonus i Solans lille liv. Han har stor tro på egen fortreffelighet, og hver eneste hund han hittil har møtt, har bare bekreftet dette ved å ta imot ham med åpne armer. Han har et vokabular som jeg ville trodd var egnet til å skape negative følelser hos de hunder han møter, siden det består av veldig mye knurring og tilsynelatende tøff holdning, men det er tydelig at de han møter straks forstår hans måte å kommunisere på.

Han har sine merkverdigheter. Det jeg opplever som aller merkeligst er en nesten daglig atferd der han kryper inn under dynen i min seng og har durabelige slåsskamper med seg selv - i hvert fall høres det slik ut for oss som står ved siden av. Da han forrige dag hadde tatt en feil sving og havnet inne i dynetrekket trodde jeg kanskje at det ville avstedkomme litt panikk, men langt ifra.

Hans evne til å leke med seg selv er også noe nytt for meg. Yndlingsleken, en tennisball påsydd en slags lodden hale, blir slengt veggimellom, opp og ned trappa, ut i hagen, dratt inn igjen og dengt i veggen så det smeller. Et kast med hodet, og vekk me'n!!

Når han så i tillegg til alt dette er en meget habil musejeger som praktiserer en slags "catch and release", er konklusjonen klar - dette er en flott, stor liten hund!