AUGUST 2016: NY GÅRDSPLASS!

Nesten ferdig!

Etter at hagen var renovert med ny plen, nye plantekasser, beskjæring av hekkjungelen og innredning av hagestuen, så jeg at gårdsplassen sto som en nokså grell kontrast til resten av inngangspartiet. Rester av singel fra 1990-årene, vegetasjon av ymse slag som dukket opp både her og der... det var ikke pent. Terrassen foran inngangsdøren så halvråtten ut, med spiker og fliser som stakk opp og gjorde livet surt for følsomme sommertær. Å bevege seg ut på selve gårdsplassen på bare føtter var helt utenkelig.

Men etter noen dagers iherdig innsats av Vasile, Silviu, Luca, Gica, Barbo, Modelin og Josif framsto det hele så lekkert som jeg bare kunne ønske meg. Stilig steinlegging, en større og flottere terrasse, ny ytterdør.... Dette var saker! Jeg tilbragte flere dager barfot der ute, bare for å nyte følelsen.

Arbeidet er godt i gang

Vasile graver, Luca og Silviu ser på.

Modelin og socru Barbo snekrer ny terrasse

Komprimering . Luca og Gica

Hele arbeidsgjengen min

Litt senere på sommeren kom Humaira og Tahira på besøk. Det blir ikke vakrere enn dette!

APRIL 2016: NYE HAGEMØBLER!

Nå som jeg hadde fått laget hagestue og stor terrasse, ble det gamle møblementet ekstremt puslete å se på. Men på Lillestrøm var det hagemesse, og der klarte jeg å benytte meg av en godt messetilbud. Stor, god sofa og et stort og praktisk spisebord ble levert den 20. april, og så var det bare å vente på sommeren. Litt pynt her og der på veggene, puter og pledd, talglys og fine små strandsteiner med vann på - dette ble virkelig bra.

Å sitte der ute og spise frokost, eller å ligge og hvile middag, eller å tilbringe kveldene i hagestuen med en bok og en gjeng med hunder rundt beina - det er helt uvirkelig godt. Dessverre ble ikke denne ettersommeren så mye å skryte av når det gjaldt godvær, for det gjorde værgudene unna i mai. Stuen ble derfor ikke brukt fullt så mye som jeg hadde ønsket, men det kommer atter en sommer!

APRIL 2016: NYTT SOVEROM!

Dette hadde jeg ønsket meg lenge: Å bli kvitt den fjollete lille gangen utenfor soverommet mitt. Den egnet seg ikke til noe annet enn å stable rot og rask i - og det gjorde jeg også. Men nå hadde jeg gjort avtale med Vasile om at rommet skulle pusses opp. Parkett, nytt veggbelegg, PAX-garderober fra IKEA.

Jeg må bare si at gutta jobbet for harde livet. Silviu, Luca, Iosif og Gica - det gikk unna. Luca, Silviu og jeg dro til IKEA for å handle, og selvfølgelig hadde gutta tatt med seg en helt feil dør, men det er slikt som hender når man involverer IKEA i noe. '

Mens dette pågikk, sov jeg på oppblåsbar seng nede i stua. Det gikk for så vidt greit, men det var tøftå være oppe før gutta kom hver dag, siden de startet senest klokka 8. 1 uke tok det, og resultatet var helt herlig. Ryddige skap og skuffer, hver ting sin plass og hver ting på si plass, som min oldefar pleide å si.

APRIL 2016: NY HAGE!

Etter å ha hatt besøk av flere anleggsgartnere som ikke ville ha jobben, fikk jeg endelig kontakt med et firma i Drøbak som ga meg en grei pris. Onsdag 27. april kom de med jordlass og hagesaks,-alle busker inn mot lekeplassen ble nærmes meiet ned til jorden. Et sjokkerende syn, men de har lovet at dette kommer til å være helt perfekt i løpet av 2 sesonger.

Underlaget ble jevnet ut, jorda ble spredt utover. Alt var såre vel. Så våknet jeg den 29. april; dagen for plenleggingen. Jeg trodde ikke mine egne øyne - det hadde lavet ned snø om natten!!! En rask telefon beroliget meg imidlertid - dette var helt greit. Så dermed kom det 4-5 mann med gress på rull. Et lite platå ble laget til alle pallekarmene jeg skulle ha i bakkant av hagen, og mens gutta jobbet med sitt, monterte jeg alle karmene, 2 i høyden. Karmene ble fylt med jord, plenen ble lagt, og så var det forbudt å gå på den på tre uker. Ut mot gårdsplassen laget de en nydelig kant med kantstein som jeg allerede hadde.

MARS 2016: NYTT FAMILIEMEDLEM!

På vei til et nytt hjem...

Det er tydelig å se: Jeg har to frustrerte hunder. Solan vil leke med Neala, og Neala vil være i fred. Løsningen ble klar etter hvert: Solan må få en kamerat. Så etter å ha kontaktet Cici og Ulla på kennel Siljans og ventet i 3 måneder kom beskjeden: Det er aktuelle valper her.

Så onsdag 23. mars ("Skjæronsdag", om man så skal si) satte jeg kursen østover med Enköping som mål. Fine veier, fint vær. Hadde avtalt å møte Cici ved MacDonald i Enköping etter hennes arbeidstid, og klarte det kunststykket å ankomme stedet bare et kvarter før henne. God planlegging!

Ulla Hanis bor jo ikke akkurat i bykjernen. Først er det altså ca 46 mil fra Oslo til Enköping, og så er den enda en halvtime å kjøre ut på landsbygden. Men til slutt var vi der, og som vanlig yrte det av hunder i flere aldre og størrelser. De hadde forhåndstestet 3 valper for PAP-PRA1 for at jeg skulle være trygg på at jeg ikke fikk en hund med akkurat det genet. En av disse hadde imidlertid utviklet en tannfeil, så han var ute av konkurransen. Nr 2 hadde de største ører jeg noen gang har sett på en valp, og han ble valgt bort fordi det var en viss fare for at ørene kunne begynne å kippe, og dermed hadde jeg verken en papillon eller en phalene. Så sistemann ble liksom valgt av seg selv, han da. En nydelig liten fyr, litt gresshoppeaktig, men med potensiale for senere skjønnhet.

Papirer ble signert, penger ble overført, og så var det bare å sette seg i bilen og legge veien hjemover. Valpen, som på papiret heter Siljans Painted Star Connection, men som må finne seg i det mer prosaiske Mattis, ble plassert i bærevesken på setet ved siden av meg. Siden klokka nå var ca 19 var det jo nesten leggetid for ham, så han sovnet stille og rolig der nede i dypet og dukket ikke opp på flere timer.

Ja, hva mer er det å si, enn at planen min har lykkes 100%. Solan og Mattis er lekne venner, og Neala får tusle omkring i fred og ro. Nå må vi bare få begge gutta til å bli litt flinkere til å spise, for der er det ikke spaniel-fakter som gjelder,- de hopper over måltider og bare står og glor på maten sin før de beskjemmet går sin vei. Hadde en springer oppført seg slik, hadde den antakelig vært på gravens rand....