En ny hobby!

Etter å ha oppdaget quiltekunsten, ble jeg bitt av basillen. Ny symaskin kom i hus, og snart kom de første teppene. Ikke av de største, men det som kalles "lap quilts"- De passer akkurat til å ha over fanget når man sitter og småfryser litt etter en høsttur, eller når man sitter litt for lenge ute i hagestuen, bare fordi det er sommer og man er for sta til å gå inn, selv om temperaturen synker mer og mer og hundene kryper tett inntil deg fordi de egentlig har lyst til å gå inn men er lojale og blir der du er.

Produksjonen skyter fart...

Deretter gikk jeg over til å sy bordløpere. Først bare til eget bruk, men snart oppdaget venner og kjente at det foregikk noe på arbeidsrommet mitt, og bestillingene kom på løpende bånd. Det ble en del juleløpere etter hvert, og deretter fikk en del påskebord nye duker og kuvertbrikker.

Produksjonen fortsetter...

Jeg oppdaget at det fantes en uendelighet av vakre stoffer, og Bryggerhuset i Vestby ble frekventert (litt for) ofte. Dette er ikke noen billig hobby, for en meter stoff koster gjerne over 200 kroner. Her ligger det også en del ettertanke, for ikke alle forstår at det faktisk koster ganske mye å lage en quilt eller en duk. En quilt skal for eksempel først ha stoff til forsiden, så skal den ha et mykt mellomlegg, og deretter et pent bakstykke. Og så er det selve sømmen, da. Det kan fort ta 15-20 timer å sy og quilte et teppe. Da er det ikke morsomt å jobbe for 17 kroner timen! Men heldigvis finnes det en del som forstår verdien av et håndverk, og som foretrekker å betale for en håndlaget quilt. De som ikke forstår det, anbefales en tur til Nille eller IKEA for å kjøpe noe masseprodusert fra Kina.

De små ting....

Å sy quilter på en hjemmesymaskin er tungt arbeid. Det er greit nok å sy de blokkene man setter sammen til forstykket, men i det øyeblikket det skal quiltes i tre lag, blir det uhyre trangt inne under maskinarmen. Menge sender bort teppene for å få dem maskinquiltet på longarm-maskiner, men hittil har jeg ikke gort det. Er fristet til å gjøre det med et par uferdige quilter jeg har liggende... Det koster riktignok en del men det er ikke spesielt morsomt å ha tre-fire uferdige tepper liggende i hylla heller, så vi får se.

Jeg har i stedet spesialisert meg på å sy enkle toalettmapper og sminkepunger, og de har blitt kjempepopulære. Jeg har valgt ut de vakreste stoffene jeg har, glidelåser i glade farger, laget design som jeg quiltet mappene med, og snart hadde jeg bestilling på hele 13 stykker av det ene designet. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg var ganske lei da jeg var ferdig med den siste.

Jeg er stadig på utkikk etter oppskrifter på små nyttige ting, og noe av det mest nyttige jeg har funnet, er lunsjposer. Det er formsydde poser med vannavstøtende for, slik at man uten problemer kan transportere potensielt fuktige ting i vesken sin. Kjempefin til frukt, for eksempel.

  • Friday Fiesta kuvertbrikke i blått

  • Friday Fiesta kuvertbrikke påske

  • Kuvertbrikke jul