NSVCH URJAS D-TAFFIE (19.07.2000 - 10.10.2011)

(Teesview Teleman - Urja's Alma-Athene)

Taffie ble født i Hafslo på Vestlandet, oppdrettet av Jane Nybø. Jeg kjøpte henne bortimot usett, men anbefalt, og hentet henne på Vikingskipet i november 2000. Hun var som ei lita loppe, men utrolig søt og tiltalende. Det var mye jaktlyst i damen, og hun hadde etter hvert to valpekull hos Wenche Farstad, kennel Streamside, der målet begge gangene var å ta vare på og videreføre de gode jaktegenskapene hennes. Det viste seg at det gikk bra, siden flere av valpene hennes ble brukt på jakt, og det kom rapporter fra eierne om gode resultater hvert år når jakta startet. Hennes sønner Pondus, Storm og Dizel fulgte i sin mors fotspor i blodsporet. Taffie ble både norsk og svensk viltsporchampion, og hun ble godkjent som ettersøkshund. Sommeren 2008 fikk hun en ny utfordring - hun deltok på kurs i kantarellsøk! Mer om det kan du lese (og se bilder av) under menyen "Kantarellsøk kurs". Dagsrevyen kom og filmet oss og viste innslaget i beste sendetid en lørdag - vi kjente duften av Hollywood i neseborene....! På vei inn i sitt 10. år var Taffie like leken og arbeidsvillig som hun noen gang hadde vært, og en utmerket adoptivmor for Neala. I begynnelsen av oktober 2011 forandret imidlertid situasjonen seg ganske raskt - Taffies allerede store, varme hjerte hadde begynt å vokse enda mer, og det samlet seg vann i lungene hennes. Medisiner hjalp bare i tre dager; deretter ble hennes pustebesvær så stort at jeg måtte la henne slippe. Karakteristisk for min lille Taffie var at hun logret til meg, helt inn i den aller siste søvnen. Jeg har aldri savnet noen hund slik jeg fremde savner Taffie.....


NSVCH FANTINS ENJOYABLE ELLIS (25.07.1994 - 21.02.2006) (NUCH Nimblewhit Old Fashioned - Fantins Adrastea)

Ellis var min første springer, og kom inn i mitt og Jolin sitt liv etter at jeg hadde deltatt på blodsporkurs i spanielklubben og der møtt springeren, en rase jeg falt veldig for. Ellis skulle egentlig være forhund på Sørumsand, men tilfeldighetene ville at hun kom til meg i stedet. Gjennom sitt lange og gode liv var Ellis en drømmehund. Hun var nok ikke verdens vakreste, for hun var av den gammeldagse typen springer som ikke hadde den helt store elegansen, men på det mentale kunne ingen slå lille Ellis. NKKs karaktertest besto hun uten å blunke.

Hun ble en fantastisk sporhund, og sammen gikk vi til mange fine premieringer. I 1999 ble Ellis "Årets sporhund" i Norsk Spaniel Klub, samme år tok hun bronsemedaljen på NM i blodspor. Året etter, i 2000 ble hun nr 4 på NM. Ellis var norsk og svensk viltsporchampion og godkjent ettersøkshund med 9 poeng på fersksporet. Satte man Ellis på et spor kunne man være trygg på å komme i mål, også den gangen da sporet vi ble satt på viste seg å være bortimot 1100 meter i stedet for de reglementerte 600...

En hund som Ellis glemmer man aldri....


SWEBODZ JOLIN (1990 - 2000)

Jolin var min siste schäferhund. Hun ble min siste fordi jeg visste at en schäferhund med en slik mentalitet finner man ikke hver dag, og da passet det å gå over til den engelske springeren da Jolin døde.

Jolin var en flott brukshund som også hadde utseendet med seg. Vi konkurrerte i programmet til Norsk Schäferhund Klub med gode resultater, og hun var også en god og stødig lydighetshund. Det var nok egentlig min egen manglende erfaring på den tiden som hindret oss i å gå videre oppover i klassene.... Bestått karaktertest og godkjent funksjonsanalyse var blant hennes meritter.

Jolin var alle barns venn, og deltok bl.a. sammen med meg på barnehagebesøk for å lære barna hvordan de skulle hilse på hunder. Da vi fikk katten Martin ble han straks adoptert og tilbragte mesteparten av sin barndom sovende trygt under Jolins brede lår så bare det vesle svarte hodet hans stakk fram.