Den ene løper etter den andre

Først laget jeg noen løpere til eget bruk, men snart oppdaget venner og kjente at det foregikk noe på arbeidsrommet mitt, og bestillingene kom på løpende bånd. Det ble en del juleløpere etter hvert, og deretter fikk en del påskebord nye duker og kuvertbrikker. Til julen 2018 hadde jeg bestilling på 5 juleløpere. Det gikk greit det også, men da de var sydd kjente jeg at det var på tide med en ny duk på eget bord, og da ble den som det er bilde av ved siden av her, til. Det er et mønster av Bente Malm og egentlig skulle den syes i grått, men jeg så for meg at dette mønsteret fint kunne gjøres om til julefarger. Synes det ble bra, jeg!

Jeg kjøpte nytt spisekjøkkenbord i 2018. Det er rundt, og det er hvitt. Duker til runde bord er ikke lett å finne, og da er det fint å kunne bruke noen litt generøse bordløpere i stedet. Den er fin til å skjule overgngen mellom de to halvdelene av bordet, der ekstraplaten ligger under.

Min første løper, som jeg har brukt på kjøkkenbordet på senvinter og vår,- snart skal det bli grønt utenfor igjen!

Samme løper, men dette er sommerversjonen. No livnar det i lundar, og blomstene er kommet.

Så blir det høst. Denne duken er solgt, og ligger nå på et flott, stort spisebord.

Nok en høstduk. Denne ble snappet opp av en venninne, og passet fint på hennes kjøkkenbord

Så ble det jul. Det m vel ikke være nisser og grøt og reinsdyr selv om det er jul...?

Brikker i lange baner...

Jeg fant et mønster på kuvertbrikker som jeg skjønte var enkle å lage, og som ville se helt forsjellige ut etter hva slags stoffer jeg valgte å kombinere. De ble alt fra rustikke til litt mer glamorøse, og da desember kom, hadde jeg laget 24 brikker på bestilling. Det kjente jeg var mer enn nok, så det ble ingen til meg selv denne julen. Men det kommer vel flere muligheter...

På en handletur hos Merete Ellingsen oppe i Frogner fikk jeg se noen veldig fine kuvertbrikker. De var laget etter metoden "quilt as you go", hvilket betyr at man ikke syr hele forsiden først for så å legge sammen de tre lagene og begynne å quilte, men at man faktisk syr lagene sammen etter hvert som arbeidet skrider frem. Kjempesmart, og faktisk utrolig enkelt. Igjen ble uttrykket veldig forskjellig etter hvilke stoffer jeg brukte, og etter hvert trillet det ut både påskebrikker og "vinterbrikker" (de er blå...). Akkurat nå har jeg pause, men jeg kjenner meg temmelig sikker på at det kommer til å bli flere av disse. Kanskje noe lilla til advent i år?