A-L-M i Ringvoll

Et stykke sør for Vestby ligger Ringvoll. Der er det tre flotte trailer av helt forskjellig type. A = tradisjonelle cacher, L = cacher der man må legge et puslespill for hver cache for å få vite koordinatene til cachen, og M = mystery-cacher med masse forskjellige (og vanskelige) oppgaver. parkering ved Ringvoll skole. Runden fikk en grei start på fine stier, og ettersom båndtvangen nå har trådt i kraft måtte geohundene innfinne seg med at friheten nå dessverre er innskrenket de neste 5 månedeene. Turen inneholder ingen spektakulære cacher, heller ingen spesielle utsiktspunkter, vann, vakre myrer eller lignende. Det er rett og slett en skogstur med greie cacher. Og det er ofte bra nok, for det bringer oss til steder og skogsområder der vi aldri har vært før, og geohundene får snuse på helt nye, spennende flekker. Den ene geohunden fikk en høytidsstund da hun i dag kunne gulpe i seg avføring fra en eller annen idiot som har gjort sitt fornødne og latt hele stasen, inkludert dopapiret, liggende rett ved siden av stien bort til cachen. Dette er helt uakseptabel oppførsel selv om man befinner seg i skogen når nøden inntreffer. Det er mer enn nok mose, steiner og greiner som kan dekke over dersom man må et nødvendig ærend.

Alle cachene på ruta var i god behold; små, fine bisoner i flere farger, noen PET-rør og noen bokser. Enkelte av loggene begynte å bli fulle, men jeg klarte da å klore ned en signatur. Den store utfordringen var at det flere steder var stier i terrenget som ikke var tegnet inn på kartet, samtidig som det til et par cacher ikke gikk noen sti i det hele tatt. Men rundt 30 år med orientering har satt sine spor, så vi fant fram. Et fint lite fuglerede lå tett inntil en granstamme, men ingen hadde flyttet inn enda. Det var ikke mange ute i skogen i dag; kanskje det var den iskalde vinden pluss en kjapp haglbyge som holdet dem innendørs.

På veien hjem stoppet jeg bilen ved noen flere cacher, bl.a. Såner kirke, der det ser ut som om de ikke har klart å bli enige om hvordan kirketårnet skulle se ut, og har endt opp med et "ja takk, begge deler". Totalen i dag ble 15 cacher og 8,8 km.